top of page
Vyhledat

Pohybem k Odolnosti: Přihlaste se na Inspirativní Sympozium Vize tance!


Profesní oborová organizace Vize tance zve všechny zájemce na odborné sympozium s názvem "Pohybem k vyšší odolnosti a wellbeingu společnosti," které se uskuteční 11. října 2024 v Praze v klubu Letka.


Sympozium se zaměří na budování a rozvíjení koncepční spolupráce mezi členy Vize tance, tanečními profesionály a kulturními institucemi, zejména ve školách a speciálních školských zařízeních. Cílem je implementace inkluzivních tanečních a divadelních metod do kreativního učení dětí a mládeže.





Akce je koncipována jako minikonference s dvěma hlavními programovými částmi. První část zahrnuje blok přednášek, kde budou představeny různé projekty a aktivity, a kde dojde ke sdílení dobré praxe. Druhá část bude věnována moderované debatě účastníků, doplněné o dílčí ukázky praktických tanečních metod. Tyto metody využívají umělci při práci se znevýhodněnými skupinami, jako jsou děti a mládež, dospělí jedinci a senioři.





Mezi hosty sympozia patří významné osobnosti jako Zden Brungot Svíteková a Lucie Štádlerová, které představí aktivity spolku Ostružina pro neslyšící. Dále vystoupí lektorka Dance ability metody Jitka Mozorová, expertka na integraci dětí se zrakovým postižením prostřednictvím kreativního vzdělávání Petra Holá, tanečník a performer Jaro Viňarský a zástupci mezinárodního projektu Dance Well.



Kurátorka programu sympozia Blanka Marková zdůrazňuje, že cílem akce je propojit nejen aktivní umělce, kteří se věnují inkluzivní tvorbě a aktivitám, ale také regionální zástupce kulturních center a promotéry.

Comments


bottom of page