top of page
Vyhledat

Program symposia: Pohybem k vyšší odolnosti a wellbeingu společnosti

Aktualizováno: před 1 dnem

Sympozium: Pohybem k vyšší odolnosti a wellbeingu společnosti je koncipováno jako minikonference rozdělená na 2 programové části: blok přednášek (představení projektů a aktivit, sdílení dobré praxe) a moderovaná debata účastníků se zapojením dílčích ukázek praktických tanečních metod, které využívají umělci při práci se znevýhodněnými skupinami.


Symposium proběhne 11. října v Klubu Letka, registrace níže.


Sympozium má za cíl posílení současného pohybového umění prostřednictvím sdílení dobré praxe a síťování mezi pohybovou a tanečně-terapeutickou scénou, zástupci regionálních center a poskytovateli kreativního vzdělávání. 


Celé sympozium bude tlumočeno do znakového jazyka.



PROGRAM:


10:00   Registrace


10:30 – 10:40 Zahájení Markéta Hrdlička Málková


10:40 – 11:00 Jitka Mozorová, přednáška: Tanec nezná handicap!

Jitka Mozorová představí metodu tanečně pohybové terapie a DanceAbility a možnosti využití těchto metod při práci s dětmi se specifickými potřebami (mentální a tělesné postižení, poruchy autistického spektra, ADHD). 


11:00 – 11:20 Markéta Perroud, přednáška: projekt DanceWell 

Markéta Perroud popovídá o rozsáhlém mezinárodním projektu DanceWell, na kterém se podílí mnoho českých tanečníků. Jaké přínosy a možnosti během participace objevili? Jak se získanou metodikou budou pracovat dál?


11:20 – 11:40 Jaro Viňarský, přednáška: Chráněné území

Jaro Viňarský bude mluvit o své zkušenosti s vlastní inkluzí do světa jedné jinakosti. O procesu vytváření choreografií pro Divadlo s Pasáže – profesionální divadlo pro herce s postižením v Banské Bystrici na Slovensku.


11:40 – 12:00 PAUZA, networking


12:00 – 12:20 Zden Brungot Svíteková, Lucie Štádlerová a neslyšící performerka a

tanečnice Věra Sagulová, přednáška: Ostružina a Neslyšící. 

Zden B. Svíteková a kol. představí své zkušenosti a sdílení praxe z tanečních workshopů pro neslyšící děti, které pod spolkem Ostružina organizují již několikátým rokem.


12:20 – 12:40 Petra Holá, přednáška: Edukace a integrace osob se zrakovým postižením

Petra Holá publiku představí metody nastavení spolupráce a podpory zapojení dětí se zrakovým postižením nejen do školní tělesné výchovy, kurzovní výuky na škole i mimo školu a pomoc při dalších pohybově zaměřených aktivitách žáků se zrakovým postižením ve volném čase, a to i formou působností konzultantů pohybových aktivit.


12:40 – 13:00  PAUZA


13:00 – 13:30  praktické ukázky metody tanečně pohybová terapie a Danceability, Jitka Mozorová


13:30 – 14:30  moderovaná diskuze s aktéry: neformální společná diskuze propojující témata: inkluze, zapojení sociálních skupin do uměleckých projektů, příprava dramaturgického plánu v regionu s ohledem na inkluzi a sociálně znevýhodněné skupiny, kreativní vzdělávání

 

Registrace je možná na tomto odkazu.


Více informací naleznete také na události akce.

Comments


bottom of page